Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала умови роботи з однієї електронною печаткою на кількох програмних РРО

Реклама

При проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі законодавство не встановлює обмежень щодо кількості електронних печаток під час їх реєстрації суб'єктом господарювання, який має декілька програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО). На цей момент акцентували увагу податківці в роз'ясненні із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

При застосуванні електронної печатки суб'єкта господарювання на ПРРО фіскальним сервером ДПС не встановлено обмежень її використання кількома ПРРО одночасно.

Однак треба зважати, що за допомогою одного сертифіката електронного підпису можна працювати одночасно тільки одному касиру на одному ПРРО. Тому, одночасного використовувати декілька ПРРО, то необхідно мати відповідну кількість зареєстрованих касирів, на яких були подані повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Користуйтеся в роботі публікацією "Программные РРО: работаем по порядками Минфина" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини