Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПам, які не сплачували ЄСВ у січні-травні 2021 року, пояснили порядок заповнення звітності

Реклама

ФОП на першій групі ЄП тимчасово звільнялиcя від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ "за себе" на період січня-травня 2021 року - нагадують в ДПС.

Такі особи могли за ці періоди прийняти рішення про самостійну сплату ЄСВ. У такому випадку інформацію про сплачені суми ЄСВ вказують у звітності про нарахування ЄСВ за звітний період.

Починаючи зі звітного періоду 2021 року ФОП - платники ЄП 1-3 груп подають у складі податкової декларації платника ЄП - ФОП додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" (далі - Додаток 1), який передбачає розділ 9 "Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та сум нарахованого єдиного внеску" (далі - розділ 9).

Тож ФОП - платники ЄП першої групи, які були звільнені від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ, графи 2 - 4 розділу 9 Додатка 1 в розрізі рядків січень, лютий, березень, квітень, травень звітного 2021 року у графах 2, 3, 4 проставляють прочерки, в електронній формі - поле залишають незаповненим.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини