Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Публічні закупівлі оскаржуватимуть по-новому: що передбачають останні зміни

Реклама

Із 26.06.2021 року діє більшість норм Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів України щодо вдосконалення системи функціонування та оскарження публічних закупівель" від 03.06.2021 р. № 1530-IX.

По-перше, лізинг та поточний ремонт з розробленням проектної документації віднесли до категорії "послуги", а роботи з будівництва об'єктів з розробленням проектної документації - до категорії "роботи".

По-друге, електронний каталог функціонуватиме, у т. ч., за рахунок надання авторизованим електронним майданчикам платного доступу до нього. Однак для замовників користування електронним каталогом залишиться безоплатним.

По-третє, уповноважена особа оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель (для закупівель вище 50 тис грн, але менше порогів для обов'язкових закупівель).

По-четверте, змінюється порядок оскарження процедур закупівлі. Буде утворена АМКУ комісія (комісії) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Скарга до органу оскарження подаватиметься суб'єктом оскарження у формі електронного документа через електронну систему закупівель.

Якщо оскаржуватимуться умови тендерної документації, то разом із скаргою треба буде завантажувати документальне підтвердження / докази.

За подання скарги до органу оскарження справлятиметься плата через електронну систему закупівель.

Цей Закон в частині виконання повноважень органу оскарження та функціонування Комісії (комісій) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель набирає чинності з дня її (їх) утворення, враховуючи при цьому положення пунктів 2 і 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень Антимонопольного комітету України у сфері публічних закупівель".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень Мінекономіки по темі закупівель - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини