Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи дозволено коригувати звільнені операції у декларації з ПДВ – ДПС

5 липня 2021, 10:10
394
0
Реклама

Представник бізнеса поцікавився у податківців: чи підлягає відображенню у рядку 5.1 податкової декларації з ПДВ та у Додатку 5 до неї коригування обсягів постачання на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених на операції, які звільнені від оподаткування ПДВ, у тому числі якщо у звітному періоді таке коригування перевищує обсяги звільнених від ПДВ операцій, або обсяги постачання звільнених від ПДВ операцій в звітному періоді відсутні.

На це питання контролери відповідають так. Виходячи з форми податкової декларації з ПДВ у разі заповнення рядків 5 "Операції, що не є об'єктом оподаткування (ст. 196 ПКУ), операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пп. 186.2, 186.3 ст. 186 ПКУ за межами митної території України, операції, які звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди))" та 5.1 "у тому числі операції, що звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди))" декларації заповнюється і Додаток 5.

Таким чином суми коригування обсягів постачання (у т.ч. у випадку, якщо суми таких коригувань перевищують обсяги постачання, або обсяги постачання таких операцій в звітному періоді відсутні) на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених на операції, які звільнені від оподаткування відображаються з відповідним знаком у рядках 5.1, 5.1.1 декларації та у Додатку 5 до неї.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Помилки в декларації з ПДВ: загальні правила виправлення" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Святкуйте День бухгалтера й аудитора разом з ЛІГА:ЗАКОН. До свята ми проводимо дослідження “Індекс легкості бухгалтерів” та премію "Вибір бухгалтера”. А 16 липня ми оголосимо результати на форумі й розіграємо призи серед учасників. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини