Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звітувати з ренти, якщо водний об’єкт знаходиться не за місцем розташування підприємства

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відповіли, чи треба звітувати по воді за місцем податкової реєстрації, коли вже відзвітували за місцезнаходженням водного об'єкта.

Тож, коли місце обліку платника ренти за спецвикористання води не збігається з місцезнаходженням водних об'єктів або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність з використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об'єктів, то такому платнику необхідно стати на облік і подати податкову декларацію з ренти з відповідними додатками за неосновним місцем обліку. Ним являється місцезнаходження водних об'єктів або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність з використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об'єктів

Якщо суб'єкт господарювання має розташовані на територіях інших, ніж головне підприємство адміністративно - територіальних одиниць, структурні підрозділи, які здійснюють використання води, отриманої шляхом забору з водних об'єктів, то він повинен стати на облік як платник ренти за такими неосновними місцями обліку в контролюючих органах за місцезнаходженнями таких водних об'єктів.

Водночас норми ПКУ не передбачають подання копії декларації, яка містить додаток з ренти за спецвикористання води, до ДПС за основним місцем обліку (місцем податкової реєстрації), якщо таку декларацію подають за неосновним місцем обліку - місцезнаходженням водних об'єктів (за місцем використання води), та головним підприємством за структурні підрозділи.

Користуйтеся в роботі публікацією "Рентна плата за спецвикористання води: платники, об'єкт оподаткування, подання звітності та сплата: тонкощі застосування РРО" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини