Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму фіскального чеку на валютно-обмінні операції затвердив Мінфін замість НБУ

Реклама

НБУ скоригував низку нормативно-правових актів, які регулюють оформлення небанківськими фінансовими установами валютно-обмінних операцій.

Це зроблено аби привести їх у відповідність до законодавства України. Адже із 1 липня 2021 року для валютно-обмінних операцій форму і зміст розрахункового документа РРО та/або програмного РРО встановлює Мінфін за погодженням НБУ.

Тому НБУ визнав такою, що втратила чинність Постанову № 16 "Про документ для обліку та реєстрації валютно-обмінних операцій". Зміни затверджені постановою Правління НБУ від 01.07.2021 р. № 66.

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

У свою чергу Мінфін затвердив наказом від 08.06.2021 р. № 329 зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів. Саме ним визначена форма фіскального касового чека за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини