Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платникам податків готують е-аудит: в які терміни початок

Реклама

Мінфін презентував проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впровадження електронних перевірок (е-аудит)".

Документ пропонує зміни до ПКУ в частині обов'язку платників податків подавати до органів ДПС експортовані з вихідної системи обліку достовірні дані про наявність та стан активів, власного капіталу та зобов'язань, а також зміни у фінансово-господарському стані платника податків за звітний (податковий) рік у вигляді стандартного аудиторського файла (SAF-T) протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Для великих платників податків такий обов'язок хочуть увести із 01.01.2025 року, а для платників, визначених ст. 180 ПКУ, - із 01.01.2027 року.

Звісно ж передбачать відповідальність платників податків за неподання, несвоєчасне подання, подання з помилками стандартного аудиторського файла (SAF-T) в передбачені терміни.

В доповнення до цього пропонують вести регістри бухобліку в електронній формі.

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини