Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацювала онлайн-реєстрація декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони

Реклама

Мінекономіки інформує, що спільно з Держпраці запустили електронну послугу щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

"Це найпопулярніша адміністративна послуга Держпраці. Щороку реєструється понад 27 тис. декларацій. Тепер цю послугу можна отримати онлайн, без черг та зайвої втрати часу. Ми створили зручний цифровий сервіс для бізнесу, що значно спрощує реєстрацію документа, оптимізує процес надання послуги та мінімізує корупційні ризики”,- зазначив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Наразі електронна послуга щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці вже доступна у всіх територіальних управліннях Держпраці. Для того, щоб отримати послугу, необхідно зареєструватися на Порталі електронних сервісів Мінекономіки та замовити послугу через персональний кабінет.

Нагадаємо, що виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатація (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки здійснюються роботодавцем, виробником або постачальником на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Декларація подається за місцезнаходженням юридичної особи або фізособи - підприємця не пізніше ніж за п'ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Після цього юридична особа або ФОП можуть отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360:Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини