Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі РРО повинні друкувати фіскальні чеки із новими реквізитами - ДПС назвала дати

Реклама

Суб'єкти господарювання, котрі використовують РРО та/або програмні РРО, повинні враховувати, що Мінфін наказом від 08.06.2021 р. № 329 змінив Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів. А минулого року наказом Мінфіну від 18.06.2020 р. № 306 також змінено норми цього Положення.

Обидва наказу виклали у нових редакціях форми фіскальних касових чеків на товари (послуги) і додали нові реквізити до них.

Тож ДПС пояснює, що до 01.08.2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких перебували у Держреєстрі РРО до набуття чинності Наказу № 306, проте не перебували на обліку у органах ДПС, обов'язково мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) для можливості виконання вимог щодо форми і змісту розрахункових документів/електронних розрахункових документів, які формують РРО.

РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках:

- найменування суб'єкта господарювання;

- заокруглення суми до сплати;

- зазначення валюти операції;

- найменування платіжної системи.

На додаток згідно із Наказом № 329 до 01.10.2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Скористайтеся спеціальною пропозицією ЛІГА:ЗАКОН до Дня бухгалтера. До 16 липня ми надаємо цифрові рішення для бухгалтерів на вигідних умовах. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини