Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більше 80 тисяч ФОП знято з обліку на основі висновків ДПС

Реклама

Упродовж січня - червня 2021 року 82,4 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок - зазначає прес-служба ДПС.

Роботу проводять в рамках наказу ДПС від 15.09.2020 р. № 499, яким затверджено Методичні рекомендації щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв'язку з припиненням платників та форму висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки. Вони покликані спростити та прискорити процес припинення ФОП, які не здійснювали господарську діяльність, шляхом зняття таких платників з обліку в контролюючих органах без проведення перевірки.

Нещодавно наказом ДПС від 04.06.2021 р. № 568 внесені зміни до цих Методрекомендацій, якими розширено коло платників, відносно яких може бути прийнято рішення щодо недоцільності проведення перевірки.

За січень - червень 2021 року зазначеними вище комісіями розглянуто 112,7 тис. висновків доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки. Надалі робота щодо зняття з податкового обліку платників податків - фізичних осіб, які подали заяви на припинення, триватиме.

До Дня бухгалтера ЛІГА:ЗАКОН має щедрі подарунки. До 16 липня діє спеціальна пропозиція на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтерів. Заходьте за посиланням та дізнавайтеся про умови першими.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини