Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно поданий об’єднаний звіт за І квартал не повинен спричинити адмінтраф

Реклама

За несвоєчасне подання об'єднаного звіту по ЄСВ та ПДФО у зв'язку з некоректною роботою програмного забезпечення ДПС платники податків не можуть бути притягнені до адмінвідповідальності.

У профільному комітету відзначили, що ст. 9 КпАП передбачено, що адмінправопорушенням (проступком) визнають протиправну, винну (умисну або необережну) дію чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адмінвідповідальність. Орган (посадова особа) при розгляді справи про адмінправопорушення зобов'язаний з'ясувати в тому числі чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності згідно ст. 280 КпАП.

До комітету у травня 2021 року масово надходили скарги від платників податків про неможливість подати податковий розрахунок та отримати другу квитанцію у зв'язку з незабезпеченням ДПС коректної роботи програмного забезпечення.

Тож у діях платників податків, які несвочасно подали податкові розрахунки за І квартал 2021 року у зв'язку із некоректною роботою програмного забезпечення ДПС, відсутня вина, а такий платник податку, податковий агент не може бути притягнений до адмінвідповідальності.

Про факти складання контролюючим органом протоколів про адмінправопорушення за несвоєчасне подання податкового розрахунку за І квартал 2021 року просять повідомляти Комітет ВРУ.

За повідомленням Голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства з Liga360:Бухгалтер - замовте тестовий доступ тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини