Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки не підтримало відновлення коригування середнього заробітку

Реклама

МОН повідомило про розгляд звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України з приводу проєкту постанови КМУ "Деякі питання обчислення середньої заробітної плати". Акцентовано увагу на тому, що Мінекономіки не врахувало пропозицію про відновлення редакції п. 10 Порядку № 100.

Проте в МОН й надалі підтримує позицію профільної профспілки про відновлення редакції п. 10 Порядку № 100, що дозволило би застосовувати коефіцієнт підвищення посадового окладу для розрахунку середньої зарплати. Також міністерство виступає за вилучення із вказаного проєкту постанови норми про неврахування для визначення розміру середньої зарплати суми грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків.

Однак, оскільки функції формування та реалізації держполітики у сфері трудових відносин покладено на Мінекономіки, то саме до нього переадресовані пропозицій Профспілки при опрацюванні проєкту постанови та поданні на розгляд Уряду.

За повідомленням Профспілки працівників освіти і науки України.

Користуйтеся публікацією "Розрахунок середньої зарплати: Порядок № 100 змінено" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Скористайтеся спеціальною пропозицією ЛІГА:ЗАКОН до Дня бухгалтера. Тільки у липні ми надаємо цифрові рішення для бухгалтерів на вигідних умовах. Заповніть заявку, щоб отримати персональну знижку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини