Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як єдиннику заповнити заяву про застосування спрощеної системи у разі намірів займатися ЗЕД

Реклама

ГУ ДПС у Черкаській області вказало на особливості заповнення заяви про застосування спрощеної системи, якщо єдинник планує здійснювати ЗЕД.

При зміні місця господарської діяльності платники єдиного податку першої і другої груп подають Заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 ПКУ).

У свою чергу платники єдиного податку третьої групи у разі зміни місця господарської діяльності подають Заяву не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ПКУ).

Тож, ФОП - платник ЄП, яка планує здійснювати ЗЕД, повинна подати Заяву з позначкою "Внесення змін".

Тоді в полі 6 "Місце провадження господарської діяльності" Заяви, в якому повинна зазначатись інформація, зокрема щодо області, району, населеного пункту, вулиці, номеру будинку/офісу/квартири, індексу, така особа заповнює тільки графу "Область, район, населений пункт". В ній вказують: "Виконання робіт чи надання послуг за межами України (експорт)" та/або "Поставка товарів за межами території України (експорт)". Інші графи поля 6 Заяви не заповнюють.

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини