Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС не штрафує за помилки в призначенні платежу платіжного доручення

Реклама

Платників податків не штрафують за порушенням вимог Порядку № 666 при заповненні реквізиту "Призначення платежу" платіжного доручення у разі сплати податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або ЄСВ на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок.

Адже законодавством не передбачена відповідальність за такі помилки - відмічає ДПС у роз'ясненні із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Податківці нагадують, що при заповненні реквізиту "Призначення платежу" з порушенням вимог, визначених у Порядку № 666, документ на переказ приймають до виконання. Водночас вважають, що платник податків/ЄСВ сплачує грошове зобов'язання/ЄСВ (код виду сплати 101).

Разом з тим, зважайте, що дані із реквізиту "Призначення платежу" платіжного доручення використовують для правильного рознесення платежу за його напрямом. Тому помилковий зміст цього реквізиту може призвести до того, що платіж зарахують у сплату не того податку чи боргу, або не за той період, який мав на меті здійснити платник.

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства з Liga360:Бухгалтер - замовте тестовий доступ тут.

Також переглядайте:

- "Оновлений порядок заповнення платіжок на сплату податків діє із 26 лютого";

- "ДПС пояснила правила рознесення платежів до з'ясування, якщо були помилки в реквізитах платіжки";

- "Про помилки в призначенні платежу при сплаті податків на єдиний рахунок треба повідомити ДПС".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини