Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС переконує, що сплата замість працівника ПДФО оподатковується

Реклама

Податківці відповіли, чи розцінювати як додаткове благо суму сплаченого податкового зобов'язання фізособи за рахунок коштів податкового агента.

Вони стверджують, що сума податкового зобов'язання фізичної особи, сплачена за рахунок коштів податкового агента, буде уважатись додатковим благом, яке оподатковують за ставкою 18%

Основний аргумент - до оподатковуваного доходу включають дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми, знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПКУ (пп. "е" пп. 164.2.17 ПКУ).

Додаткові блага - це кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, які виплачує (надає) платнику податку податковий агент, якщо такий дохід не є зарплатою та не пов'язаний з виконанням обов'язків трудового найму або не є винагородою за ЦПД.

За повідомленням ГУ ДПС у Харківській області.

Користуйтеся публікацією "Як штрафують податкових агентів за порушення з ПДФО та ВЗ" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини