Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив правила щодо карантинних обмежень — запрацюють із 5 серпня

Реклама

Відбулося коригування Кабміном вимог щодо карантинних обмежень. Відповідні зміни до Постанови № 1236 було внесено постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787.

Так, зокрема, передбачили, що при встановленні "жовтого" рівня небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти буде заборонено у разі відсутності у більш як 20% персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. Простіше кажучи, у "жовтій", "оранжевій" та "червоній" зонах карантину заклади освіти усіх форм зможуть працювати лише за умови, що 80% і більше персоналу пройшло повну вакцинацію.

Коригувань зазнали і правила щодо самоізоляції. Скажімо, раніше від неї були звільнені після перетину державного кордону особи, молодші 12 років. З 5 серпня від самоізоляції звільнять усіх неповнолітніх, віком до 18 років. Кабмін також уточнив перелік осіб, які звільняються від самоізоляції після перетину кордону в силу посадових обов'язків, виконання міжнародних місій чи участі в спортивних змаганнях.

Серед іншого відзначимо, що обласним, Київській міській, районним державним адміністраціям доручили, зокрема, опрацювати разом з органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарювання питання щодо можливості запровадження на період дії карантину графіків роботи підприємств, установ, організацій, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) їх роботи залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг.

Органам місцевого самоврядування уряд рекомендував розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення створення можливості переміщення працівників на роботу (з роботи).

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини