Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення у сфері автофіксації порушень ПДР стягуватимуть ще швидше

Реклама

Мін'юст, Державна виконавча служба разом із патрульною поліцією України розпочали електронну взаємодію в частині примусового виконання виконавчих документів, які надсилатимуть в електронній формі. Це стосується правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих автоматично.

"Ми першими об'єднали автоматизовані та інформаційні системи фіксації порушень ПДР, сплати штрафів онлайн за допомогою мобільного застосунку "ДІЯ", направлення до органів ДВС електронного виконавчого документу (постанови) на базі системи АСВП (Автоматизованої системи виконавчого провадження). При цьому важливо, що виконавчі документи в електронній формі мають відповідати усім вимогам Закону "Про виконавче провадження" та на нього має бути накладений електронний підпис", - розповів заступник Міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Єдина система не передбачає ані "автоматичного списання коштів" з рахунків громадян, ані нових обмежень чи санкцій. Процедура стягнення заборгованості залишається без змін. Наразі йдеться лише про повний перехід від паперового до електронного документообігу.

В сервісі CONTR AGENT можна проаналізувати інформацію з державних реєстрів, і дізнатись чи є особа у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини