Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – загальносистемник переїхав в інший район — куди звітувати та сплачувати ЄСВ

Реклама

При зміні ФОП на загальній системі та особою, яка провадить незалежну профдіяльність, упродовж бюджетного року місцезнаходження, пов'язаного зі зміною адміністративного району, вони подають звітність з ЄСВ та сплачують ЄСВ до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

На це вказує ДПС у роз'ясненні із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Після надходження з ЄДР відомостей про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника, пов'язану зі зміною адміністративно-територіальної одиниці або Заяви про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 1-ЄСВ з приміткою "Зміни, що пов'язані з місцезнаходженням, місцем проживання", до Реєстру страхувальників контролюючий орган вносить запис про переведення на облік за новим місцезнаходження (місцем проживання). Роблять це до дати спливу одного місяця після отримання відомостей про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника.

Дані про взяття платника на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням (місцем проживання) передають до ЄДР у день взяття на облік.

Такі відомості щоденно оприлюднюють на вебпорталі електронних сервісів Міністерства юстиції та на офіційному вебпорталі ДПС в електронному сервісі "Електронний кабінет".

Тож, при зміні місцезнаходження (місця проживання) платника протягом звітного періоду, ДПС рекомендує платнику на дату подачі звітності та сплати ЄСВ перевірити інформацію щодо місця обліку одним із зазначених вище способів.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ та подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини