Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто може підписувати заяву № 1-ОПП у разі тимчасової відсутності керівника підприємства

Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадують про право платника податків представляти свої інтереси в контролюючих органах самостійно, через податкового агента або уповноваженого представника (пп. 17.1.2 ПКУ).

Від імені юридичної особи довіреність видає її орган або інша особа, уповноважена на це установчими документами, яку скріплюють печаткою цієї юридичної особи (ст. 246 ЦКУ).

Тож уповноважена особа юридичної особи за тимчасової відсутності керівника може підписати заяву за ф. № 1-ОПП на підставі довіреності при умові, що вона видана органом юридичної особи або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами, та скріплена печаткою такої юридичної особи.

При відсутності керівника з об'єктивних причин заяву за ф. № 1-ОПП може підписати інша особа, яка уповноважена установчими та/або організаційно-розпорядчими документами виконувати обов'язки керівника на час його відсутності. Для цього повноваження особи, яка підписала заяву за ф. № 1-ОПП, повинні підтверджувати відповідні документи (установчі документи, накази чи розпорядженнями), які подають разом з заявою за ф. №1-ОПП до контролюючого органу.

Зверніть увагу на публікацію "Штрафи за податкові порушення: реєстраційні дані" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини