Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 17 серпня діятимуть зміни у формі декларації з податку на прибуток підприємств

Реклама

Наказом Мінфіну від 04.06.2021 р. № 317 скориговано деякі позиції у формі податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

По-перше, з'явився новий рядок 7.1 в декларації для відображення повного найменування постійного представництва/відокремленого підрозділу, через який нерезидент здійснює діяльність в Україні, їх місцезнаходження та найменування контролюючого органу за місцем обліку.

По-друге, в додаток ПН до рядка 23 ПН декларації додана нова позиція для відображення нерезидента, який є бенефіціаром (фактичним) отримувачем (власником) доходу.

По-третє, в додатку РІ до рядка 03 РІ декларації:

- рядок 3.1.14 "Сума витрат, понесених платником податків при здійсненні операцій з нерезидентами, якщо такі операції не мають ділової мети (підпункт 140.5.15 пункту 140.5 статті 140 розділу III Податкового кодексу України)" замінили на іншу із назвою "Сума витрат, пов'язаних із виконанням умов договору про надання бюджетного гранту, понесених у поточному звітному періоді за рахунок таких грантів (але не більше суми таких грантів) та включених до складу витрат поточного звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності (підпункт 140.5.16 пункту 140.5 статті 140 розділу III Податкового кодексу України)";

- підрозділ "Різниці, передбачені підрозділом 4 розділу XX Податкового кодексу України" розділу 4 "Інші різниці" доповнили двома новими рядками;.

По-четверте, в додатку АМ після рядка за кодом А17 додали новий рядок такого змісту: "(КП) Капіталізовані проценти, включені до собівартості необоротних активів (підпункт 138.3.2 пункту 138.3 статті 138 розділу III Податкового кодексу України)".

Вказаний наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, тобто із 17.08.2021 року (запланований для публікації в "Офіційному віснику України").

В такому випадку з огляду на вимоги п. 46.6 ПКУ оновлена форма податкової звітності має застосовуватись для звітування за період, наступний за періодом її офіційного опублікування - за IV квартал 2021 року.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини