Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держекоінспекція хоче підвищити штрафи за шкоду екології мінімум у 10 разів

Реклама

Держекоінспекція та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів готують проект закону щодо підвищення штрафів за шкоду екології.

Про це повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований: "На жаль, штрафи за більшість екологічних порушень залишаються дуже низькими. Наприклад, викиди забруднюючих речовин у повітря "обійдуться" порушникам у 85-136 гривень, а порушення правил полювання - 34-340 гривень для громадян".

"Щоб ефективно протидіяти екоциду цілих областей, необхідно як мінімум у 10 разів підвищувати адміністративні санкції. Наші фахівці спільно з представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів наразі готують проект закону щодо посилення відповідальності за близько 50 екологічних порушень. Підвищення штрафів дозволить стимулювати органи місцевого самоврядування до ефективніших дій на захист довкілля", - сказав урядовець.

Бажаєте отримувати сповіщення про зміни контрагентів й законодавства? Налаштуйте смарт-сигнали в LIGA360:Бухгалтер - і у вас завжди будуть актуальні реквізити контрагентів і нормативно-правова база. Замовляйте тестовий доступ, щоб спробувати усі інструменти LIGA360 для бухгалтерів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини