Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді вказали на кроки для погашення зарплатних боргів у держсекторі

Реклама

Відбулося чергового засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із зарплати під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економіки України.

На ньому обговорили конкретні заходи зі зменшення боргів для конкретного органу управління чи обласної адміністрації.

Детально розібрали ситуацію з кожним доповідачем та окреслили шляхи подолання заборгованості. Аналізували конкретну ситуацію, заходи, які були здійснені та планують як наступні кроки. Представники обласних адміністрацій та органів управління отримали чіткі рекомендації.

"Багато боргів виникають через інерцію керівництва підприємств чи органу управління. Треба бути мобільними та активним. Для прикладу, можна позбутися непрофільних активів, які не використовуються, посилити процеси приватизації, судово-претензійну роботу та інші юридичні інструменти, провести детальний аналіз відповідності обсягів виконуваних робіт структурі та чисельності персоналу тощо. Органи влади та менеджери на місцях мають діяти більш рішуче і відповідальніше. Ще раз наголошую, що невиплата заробленого - це злочин перед людьми", - зазначив Перший віце-прем'єр-міністр.

У свою чергу Мінекономіки наполягає над структурним розподілом боржників за схожістю проблематики та за короткостроковими і середньостроковими перспективами їх вирішення. Це необхідно аби створити алгоритм розв'язання питання заборгованості наскрізно та системно. Розподіляти боржників за економічною активністю недостатньо.

Джерело: Урядовий портал.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини