Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ППР прийнято за минулорічною перевіркою – чи застосовують штраф за несплату грошового зобов'язання

Реклама

У разі несвоєчасної сплати узгодженої суми грошового зобов'язання (у т.ч. у вигляді штрафних санкцій), визначеної в податковому повідомленні-рішенні (далі - ППР), прийнятому після 01.01.2021 за результатами документальної перевірки, розпочатої до/після 01.01.2021, застосовується штраф, передбачений ст. 124 ПКУ, відповідно до норм, які діють з 01.01.2021.

Водночас, у разі несплати в установлений строк узгодженої суми грошового зобов'язання, визначеної в вищезазначених ППР, нараховується пеня у порядку, передбаченому ст. 129 ПКУ, редакція якої діє з 01.01.2021.

Крім того, відповідно п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX ПКУ за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), штрафні санкції не застосовуються (крім санкцій, визначених у цьому пункті). Пеня при цьому також не нараховується, а нарахована, але не сплачена за цей період пеня підлягає списанню.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Користуйтеся публікацією "Мораторій на податкові перевірки: що з ним" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Купуйте LIGA360 у серпні - отримуте місяць користування преміум-пакетом для двох ваших колег. На вибір надаються професійні рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини