Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП у 2021 році вперше звітує з ЄСВ після подання декларації з ЄП: порядок дій

Реклама

В ДПС роз'яснили порядок дій ФОПів, у випадку, якщо податкова декларація платника ЄП подана за минулий звітний період з позначкою "Звітна", а звітність з ЄСВ подають вперше за такий період (за формою Д5 не подавалась).

Податківці відсилають до п. 50.1 ПКУ, за яким якщо у майбутніх податкових періодах платник податків самостійно виявляє помилки, які містяться у раніше поданій ним податковій декларації, то він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Наразі діючою є форма податкової декларації платника ЄП - ФОП у редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. № 752.

Невід'ємною частиною податкової декларації платника ЄП виступає Додаток 1, який подають та заповнюють ФОП - платників ЄП 1-3 груп, які є платниками ЄСВ.

Тож, ФОП - платник ЄП, яка подавала податкову декларацію за минулий звітний період з позначкою "Звітна", а звітність з ЄСВ подає вперше за такий період, то в податковій декларації та Додатку 1 до неї зазначає тип "Уточнююча", заповнюючи в податковій декларації повторно всі показники зазначені у податковій декларації, яка уточняється, та розділ VII "Визначення зобов'язань із сплати єдиного внеску за даними податкового звітного (податкового) періоду" податкової декларації. При цьому показник рядка 14 податкової декларації переноситься у рядки 15 та 16.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини