Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на один із нюансів заповнення платіжки на сплату коштів на єдиний рахунок

Реклама

ДПС застерігає - у випадку перерахування коштів на єдиний рахунок без зазначення у розрахунковому документі одержувача/одержувачів платежу такі кошти будуть перераховані до бюджетів та фондів на підставі інформації, яка міститься в поданих податкових деклараціях (розрахунках)/звітах, за якими настав строк сплати податкових зобов'язань/зобов'язань, з урахуванням встановленої ПКУ черговості сплати.

В реквізиті "Призначення платежу" розрахункового документу при сплаті коштів на єдиний рахунок, якщо не визначено одержувача/одержувачів коштів, заповнюють лише суму коштів, яку сплачують на єдиний рахунок, та податковий номер такого платника.

При формуванні реєстру платежів з єдиного рахунку ДПС керується, зокрема, податковою інформацією, яка міститься в поданих платником податків розрахункових документах на зарахування коштів на єдиний рахунок, у т.ч. інформацією про одержувача/одержувачів платежу (п. 35 прим. 1.5 та 35 прим. 1.7 ПКУ).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з LIGA360: Бухгалтер. Придбайте систему прямо зараз.

Додатково перегляньте:

- оновлений порядок заповнення платіжок на сплату податків діє із 26 лютого;

- єдиний рахунок із 1 січня - в ДПС описали алгоритм переходу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини