Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшені стипендії учні та студенти отримають із 1 січня – рішення Уряду

Реклама

1 вересня 2021 року Уряд прийняв постанову КМУ "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 р. № 882 та від 28 грудня 2016 р. № 1047". Її мета - із 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої, фахової передвищої освіти збільшити в понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти - у понад 2,5 раза.

Таке рішення прийнято, виходячи з того, що востаннє розміри академічних стипендій збільшували у 2017 році.

Розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії:

- для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти збільшується з 490 до 1250 гривень на місяць;

- для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст", освітньо-професійний ступінь "фаховий молодший бакалавр", освітній ступінь "бакалавр", крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшується з 980 до 1510 гривень на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1250 до 1930 гривень на місяць;

- для студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітній або освітньо-професійний ступінь "молодший бакалавр", освітні ступені "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр", крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшується з 1300 до 2000 гривень на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1660 до 2550 гривень на місяць.

Також підвищені розміри академічної стипендії Президента України, іменних та академічних стипендій, заснованих КМУ.

Тільки до 6 вересня ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини