Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці не можуть друкувати фіскальні чеки із ПРРО на апаратному РРО

Реклама

До ДПС надійшов запит від платника податку з приводу пояснення ситуації, коли сформований програмним РРО чек друкується за допомогою "апаратного" РРО. В такому надрукованому документі після напису "ФІСКАЛЬНИЙ ЧЕК" відображають інформацію щодо апаратного РРО, яким роздруковано сформований програмним РРО документ, а саме: заводський і фіскальний номери "апаратного" РРО, дата та час і напис "СЛУЖБОВИЙ ЧЕК".

Тож, чи буде вказаний чек розрахунковим документом, який відповідає вимогам Положення № 13?

Податківці вказують, що у наведеному прикладі друкувальний пристрій "апаратного" РРО виконує не властиву йому функцію друкування документу, сформованого стороннім пристроєм.

Виходить, що "апаратний" РРО не створює фіскальний касовий чек на товари (послуги), а отримує команду на друк документу, що створений стороннім пристроєм, тобто керується таким пристроєм.

Тобто, апаратний РРО використовує платник податку не за своїм прямим призначенням - реєстрації розрахункових операцій, а лише, як друкувальний пристрій, за умови, якщо являється зареєстрованим та фіскалізованим РРО.

Така робота "апаратного" РРО зі стороннім для нього пристроєм не передбачена конструкторсько-технологічною та програмною документацією виробника РРО і версією його внутрішнього програмного забезпечення, які проходили процедуру розгляду та включення до Держреєстру РРО.

Тому документ, який сформовано на програмному РРО та надруковано друкувальним пристроєм "апаратного" РРО, не буде відповідати вимогам Положення № 13.

До того ж в ДПС додають, що на фіскальному касовому чеку на товари (послуги) не передбачено наявність напису "СЛУЖБОВИЙ ЧЕК".

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Джерело: ІПК ДПС від 18.08.2021 р. № 3042/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Читайте:

- ФОПам пояснили порядок застосування РРО при отриманні онлайн оплати за замовлені товари;

- для ФОП можуть скасувати РРО, але надати ДПС доступ до оборотів по рахунках;

- ДПС вимагає застосовувати РРО, якщо оплату за послуги проводять через Liqpay;

- ДПС вказала, коли онлайн оплата за товар не вимагає від ФОПа видачі чеку РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини