Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В податковому розрахунку за юрособу вказали інформацію про працівників філії – як виправитись

Реклама

ДПС пояснила, як діяти, коли не подали окремий податковий розрахунок (далі - Розрахунок) за відокремлений неуповноважений підрозділ, а зазначили інформацію по працівниках такого підрозділу в Розрахунку за юрособу, при цьому граничний строк подання Розрахунку ще не настав.

Розрахунок за не уповноважений відокремлений підрозділ подає юрособа до контролюючого органу за основним місцем обліку (пп. "б" п. 176.5 ПКУ; п. 3 розділу II Порядку № 4).

Дані про відокремлений підрозділ (повне його найменування), якщо Розрахунок подає юрособа за відокремлений підрозділ, зазначають у рядку 033 (п. 1 розділу III Порядку № 4).

При необхідності скоригувати показники Розрахунку з типом "Звітний" до закінчення строку його подання, заповнюють Розрахунок з типом "Звітний новий".

Тож, якщо юрособа не подала окремий Розрахунок за відокремлений неуповноважений підрозділ, а зазначила інформацію по працівниках такого підрозділу в додатку 4ДФ до Розрахунку за юрособу, якщо граничний строк подання Розрахунку ще не настав, то необхідно:

- подати Розрахунок з типом "Звітний новий" за юрособу, сформований на підставі інформації з раніше поданого Розрахунку з типом "Звітний", в додатку 4ДФ якого провести коригування. Для цього виключити помилкові рядки з інформацією по працівниках відокремленого неуповноваженого підрозділу. Тобто, треба повторити всі графи таких рядків і у графі 10 указати "1" - на виключення рядків;

- подати за основним місцем обліку юрособи Розрахунок з типом форми "Звітний" за відокремлений неуповноважений підрозділ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Користуйтесь у роботі матеріалами:

- "Додаток Д1 до Розрахунка: коригування реквізитів застрахованих осіб";

- "Додаток Д1 до Розрахунка: коригування сумових показників щодо ЄСВ";

- "Додаток 4ДФ до Розрахунку: як податковому агенту коригувати дані".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини