Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нульові одноразові декларації в рамках податкової амністії не подаються до ДПС

Реклама

Податківці продовжують пояснювати правила подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі - Декларація).

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування являє собою особливий порядок добровільного декларування фізособою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори (п. 1 підрозділу 94 розд. ХХ "Перехідні положення" ПКУ).

Об'єктами такого декларування можуть бути визначені пп. 14.1.280 і 14.1.281 ПКУ активи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання Декларації.

Тому фізособа подає Декларацію у випадку наявності у неї активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування. За відсутності таких активів фізична особа не зобов'язана подавати зазначену Декларацію з нульовими значеннями.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини