Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списана за згодою сторін кредиторка для ФОП – єдинника буде доходом

Реклама

ГУ ДПС в Івано-Франківській області пояснило ФОП -єдинникам, чи включати до доходу кредиторку за придбані, але не оплачені товари, яку списано за домовленістю сторін до закінчення терміну позовної давності.

Податківці нагадують, що до суми доходу платника єдиного податку включають вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів, робіт, послуг (п. 292.3 ПКУ).

Тож, якщо за домовленістю сторін кредиторка за придбані, але не оплачені товари (роботи, послуги), списана до закінчення терміну позовної давності, то такі товари (роботи, послуги) вважають безоплатно отриманими, оскільки особа, яка передала їх, не вимагає компенсації їх вартості.

Вартість таких товарів (робіт, послуг) включають до доходу платника єдиного податку у звітному періоді, в якому досягнуто домовленість щодо прощення заборгованості.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини