Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пом’якшив вимоги до карантинних обмежень щодо роботи дитячих садочків та початкової школи

Реклама

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 22 вересня 2021 р. № 981. Уряд вважає доцільним дозволити працювати дитячим садочкам та початковим школам при будь-якому рівні епіднебезпеки. Ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем. Відповідні зміни прийняті в Постанову №1236.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет уточнив, що йдеться про такі зміни:

  • умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм;

  • такий виняток діятиме при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

Щодо решти закладів освіти, то при «жовтому» рівні карантину відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов'язкових антиковідних документів. «Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Підкреслюю, освітній процес триватиме в дистанційному форматі», - наголосив міністр освіти і науки.

«Маленькі діти мають бути максимально залучені в освітній процес, для цього їм треба займатись із викладачами офлайн, тобто відвідувати навчальний заклад. Ми пом'якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому ми закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватись від COVID-19. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах - він буде закритий», - повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини