Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено нові зразки структури власності, відомості про яку слід подати підприємствам до 10 жовтня

Реклама

Міністерство фінансів оприлюднило нові зразки складання схематичного зображення структури власності юридичних осіб. Така інформація подається обов'язково (хоч і у довільній формі, тож зразки Мінфіну мають рекомендаційний характер) державному реєстратору.

Структура власності за формою є офіційним документом, що являє собою схематичне зображення структури власності юридичної особи, яка відображає всіх осіб, які прямо або опосередковано володіють цією особою самостійно чи спільно з іншими особами або незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи. Кампанія з оновлення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників підприємств та інших юридичних осіб розпочалася 11 липня та триває по 10 жовтня.

Згідно з Положення про форму та зміст структури власності структура власності в електронній формі формується програмними засобами у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису керівника юридичної особи.

Оприлюднені цього разу зразки структури власності мають низку відмінностей, порівняно з попередніми. Приміром, підприємствам з великою кількістю фізичних осіб - засновників доведеться зазначати інформацію про всіх таких фізосіб. Додано ще зразки для державних підприємств та підприємств, в яких держава володіє 50% капіталу. Також наведено зразок для підприємства, в якому відсутній кінцевий бенефіціарний власник.

Граничний термін подання таких документів держреєстратору - 10 жовтня. А на керівників юросіб-порушників термінів подання інформації про бенефіціарів накладатимуть у розмірі від 17 000 до 51 000 грн.

Як контролювати зміни статусу ваших партнерів та конкурентів? У системі CONTR AGENT можна легко налаштувати моніторинг компаній та ФОПів і отримувати email-сповіщення про оновлення їхніх реквізитів, нове керівництво, відкриття щодо них судових справ. А ще тут можна переглянути історію змін для 6,5 млн юросіб та ФОПів. Придбайте CONTR AGENT прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини