Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кілька постачань за день – чи можна скласти одну податкову накладну

29 вересня 2021, 15:20
7536
0
Реклама

Консультанти податкового відомства розглянули питання щодо заповнення ПН у разі кількох постачань в один день та по одному договору на прикладі автівок і нагадали про наступне.

Податкова накладна складається окремо на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Дані, зазначені у такій податковій накладній, мають відповідати первинним документам, складеним за операцією.

Тож, у випадку постачання протягом дня кількох товарів у межах одного договору постачальнику необхідно скласти одну податкову накладну з відображенням окремими рядками номенклатури усіх поставлених товарів.

Але не буде вважатися помилкою складання окремих податкових накладних на кожен із таких товарів - кажуть податківці.

Докладніше про особливості складання податкових накладних читайте в матеріалі «Нова податкова накладна з 01.03.2021: що змінилося» сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух».

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: ІПК ДПС від 02.07.2021 р. № 2622/ІПК/03-20-18-03-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини