Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 жовтня діють зміни в порядку оформлення ТТН – бізнесу загрожують мільйонні витрати

Реклама

Із 1 жовтня 2021 року в Україні запроваджуються зміни порядку оформлення товарно-транспортної накладної (ТТН), відповідно до яких при її оформленні вантажовідправник буде зобов'язаний вказувати транспортний засіб та його параметри (довжину, ширину, висоту, загальну вагу, у тому числі з вантажем, та масу брутто). Ці зміни вносяться Законом №1534 до ст. 48 Закону про автомобільний транспорт.

Як зазначають експерти Європейської Бізнес Асоціації, обов'язок оформлювати ТТН покладений на вантажовідправників, але оскільки останні користуються транспортними послугами інших компаній, то здебільшого не мають інформації щодо параметрів транспортного засобу перевізника. А отже, не можуть перевірити такі дані та гарантувати їх коректність при внесенні до накладної. У зв'язку з цим, у компаній-членів Асоціації виникають питання, яка похибка у занесених до ТТН значеннях параметрів транспортного засобу є допустимою.

На практиці у бізнесу немає баз даних, які б містили таку інформацію про транспортний засіб, тому ймовірно внесення даних буде відбуватися вручну, що при великій кількості задіяного автотранспорту означатиме суттєві додаткові витрати трудових та фінансових ресурсів на виконання цієї роботи. Так, за підрахунками експертів Асоціації, додаткові фінансові витрати для однієї компанії можуть сягати 1-1,5 млн гривень на рік. А міжнародним компаніям, які ведуть роботу з перевізниками в спеціальній стандартизованої глобальній програмі (Global Transportation Management Solutions - gTMS), яка не передбачає внесення подібної інформації в ТТН, ще й доведеться передбачити додаткові часові та фінансові витрати на доопрацювання програми під нові вимоги.

Тому Асоціація сподівається на вирішення цього проблемного питання для уникнення зайвого тиску на бізнес.

Як контролювати зміни статусу ваших партнерів та конкурентів? У системі CONTR AGENT можна легко налаштувати моніторинг компаній та ФОПів і отримувати email-сповіщення про оновлення їхніх реквізитів, нове керівництво, відкриття щодо них судових справ. А ще тут можна переглянути історію змін для 6,5 млн юросіб та ФОПів. Придбайте CONTR AGENT прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини