Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС "ловить" підприємців на маніпуляції звітними даними

Реклама

Податківці в ході моніторингу інформації зі свої баз даних виявляють розбіжності між задекларованими доходами певних підприємців та виплаченими ними доходів. Ці суми відображаються в додатку 4 ДФ до податкового розрахунку за ознакою "157".

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування, та ведіть облік згідно актуальних вимог. Експортуйте в один клік в форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Також в податковій службі відмічають про подання ФОПами звітності про відсутність прибутків. Таким "грішать" ФОПи, які перебувають на ІІІ групі спрощеної системи оподаткування аби ухилитись від сплати податків.

Водночас ці ж підприємці постійно виплачують зарплату найманим працівникам, яка у рази перевищує суму загального обсягу доходу. Тоді у податкової служби виникають запитання до платника щодо джерел коштів на виплату зарплати.

Як результат контрольних дій податківців, 72 підприємцям довелося подати уточнені податкові декларації платників єдиного податку й додатково задекларувати 13 млн грн доходу, а також сплатити 647 тис. грн єдиного податку.

Аби уникнути подальших перевірок та донарахувань, в ГУ ДПС в Івано-Франківські області радять підприємцям самостійно сформувати запит про отриманий дохід від підприємницької діяльності за ознакою "157" в "Електронному кабінеті" і отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків та виключити помилки.

Найзручніша звітність для ФОП - у рішенні LIGA360:Підприємець. Всі необхідні форми до держорганів, підказки й автоматична перевірка помилок. Спробуйте тест прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини