Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС висловилося про покладення виконання обов'язків за вакантною посадою держслужби

Реклама

Для безперебійного функціонування держоргану одночасно з прийняттям рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади держслужби до призначення особи на таку посаду можуть прийняти рішення:

1) про тимчасове покладення виконання обов'язків за вакантною посадою держслужби категорії "А" на одного із заступників або на одного з керівників самостійних структурних підрозділів цього держоргану;

2) про тимчасове покладення виконання обов'язків за вакантною посадою керівника самостійного структурного підрозділу на одного із держслужбовців, які працюють у відповідному структурному підрозділі держоргану;

3) про тимчасовий розподіл обов'язків за іншими вакантними посадами держслужби між держслужбовцями, які працюють у відповідному структурному підрозділі держоргану.

Це передбачає ч. 7 та 8 ст. 31 Закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 р. № 889-VIII.

На думку НАДС, рішення у другому випадку може бути прийнято за умови відсутності посади заступника керівника самостійного структурного підрозділу у держоргані або якщо така посада є вакантною.

Тому суб'єкт призначення може прийняти рішення про тимчасове покладання виконання обов'язків за вакантною посадою керівника структурного підрозділу на одного із держслужбовців цього структурного підрозділу.

Однак виконання обов'язків за вакантною посадою керівника структурного підрозділу, за наявності посади заступника такого керівника, доцільно покласти на заступника керівника структурного підрозділу.

Джерело: лист НАДС від 08.07.2021 р. № 4636/13-21.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини