Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемники можуть не сплачувати мінімальний ЄСВ у разі неотримання доходу

Реклама

Для ФОП на загальній системі самостійне визначення бази нарахування ЄСВ у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду - це винятково прав, а не обов'язок. Про це нагадали в ГУ ДПС у Львівській області.

ФОП на загальній системі нараховують ЄСВ "за себе" на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

Коли такий платник не отримав дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, тоді він має право самостійно визначити базу нарахування ЄСВ, але не більше максимальної величини та не менше за розмір мінімального страхового внеску.

Проте із 1 січня 2021 року не треба сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано дохід (прибуток) ФОПам (крім спрощенців).

Найзручніша звітність для ФОП - у рішенні LIGA360:Підприємець. Всі необхідні форми до держорганів, підказки й автоматична перевірка помилок. Спробуйте тест прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини