Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата за товар лише частково за бюджетні кошти – як складати податкову накладну

Реклама

В ДПС роз'яснили, як скласти ПН, якщо договором передбачено, що товари/послуги частково оплачують бюджетними коштами, а частково - коштами покупця.

Податківці пояснюють, якщо договором передбачена часткова оплата за бюджетні кошти, а частково - за рахунок коштів покупця, то за операцією з постачання таких товарів/послуг датою виникнення податкових зобов'язань (тобто датою, на яку має бути складена ПН) уважають:

- для частини товарів/послуг, вартість якої оплачують бюджетним коштом - дату отримання бюджетних коштів на поточний рахунок постачальника;

- для частини товарів/послуг, вартість якої оплачена за кошт покупця - дату першої події: або сплата покупцем коштів, або відвантаження товарів (для послуг - оформлення документа, який засвідчує факт постачання послуг).

Натомість порядок складання ПН у кожному конкретному випадку постачання товарів/послуг податківці готові пояснювати в індивідуальній податковій консультації після отримання від платника податку детального опису обставин здійснюваних операцій.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Користуйтеся в робото публікаціями:

- "Помилки в податковій накладній та податковий кредит";

- "Податкова накладна з помилкою: коли декларувати ПДВ-зобов'язання та податковий кредит".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини