Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якого періоду єдинники із податковим боргом переходять на загальну систему – пояснює ДПС

Реклама

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області нагадало, що платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів за наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абз. 3 п. 59.1 ПКУ, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів (пп. 8 пп. 298.2.3 ПКУ).

Окрім того, податківці не надсилають (не вручають) податкову вимогу, а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовують, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує 180 НМДГ, тобто 3060 грн (абз. 3 п. 59.1 ПКУ).

Тому, якщо у ФОП - платника ЄП (першої - третьої груп) виник в середині кварталу податковий борг у сумі понад 3060 грн, то відлік двох послідовних кварталів (6 місяців) з метою її переходу на сплату інших податків і зборів починають з 1-го числа місяця наступного за кварталом, в якому виник такий борг. У такої ФОП протягом шести місяців перевіряють наявність боргу на кожне 1-ше число місяця.

Коли ж у ФОП обліковується податковий борг в сумі понад 3060 грн на кожне 1-ше число протягом 6-ти послідовних місяців, наступних за кварталом, в якому він виник, то така особа повинна перейти на сплату інших податків і зборів в останній день другого із двох послідовних кварталів (останній день 6-ого місяця).

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини