Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацювали оновлені правила індексації грошових доходів громадян

Реклама

Кабмін постановою від 3 листопада 2021 року № 1141 привів у відповідність до Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» норми Порядку проведення індексації грошових доходів населення.

Постанова передбачає, що підтримка купівельної спроможності винагород, компенсаційних та інших виплат, що сплачуються резидентами Дія Сіті працівникам та гіг-спеціалістам, забезпечуватиметься шляхом періодичного перегляду їх розміру.

Крім того, уточнено редакцію окремих норм Порядку проведення індексації грошових доходів, зокрема, для:

- осіб, які працюють/служать неповний робочий/службовий час;

- посадових осіб митної служби.

Так, у разі коли особа працює/служить неповний робочий/службовий час, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу/кількості календарних днів у місяці, а виплачується пропорційно відпрацьованому/службовому часу.

Постанова № 1141 набрала чинності 09.11.2021 р.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини