Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на порядок розрахунків при відстрочці оплати оптовими покупцями

Реклама

В ДПС пояснили, чи не буде порушенням програмування РРО при оптовій торгівлі таким чином, що при сплаті з відстрочкою оптовими покупцями через касу фіскальний чек надавався із строчкою - погашення заборгованості або оплата за видатковою накладною, або оплата за договором поставки?

Висновок податківців - розрахункові операції у разі розрахунків за попередню (авансову) оплату за товар (послугу) проводять через РРО/програмні РРО з зазначенням у касовому чеку "передоплата товарів" або у разі розрахунків за відстроченим платежем - проводять через РРО/програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування "погашення кредиту".

Остаточний розрахунок готівкою за відстроченим платежем проводиться через РРО/програмні РРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості.

Діюче законодавство не передбачає при сплаті з відстрочкою платежу проводити розрахунок готівкою через РРО/програмні РРО з призначенням - погашення заборгованості, оплата за видатковою накладною, оплата за договором поставки.

Джерело: ІПК ДПС від 29.10.2021 р. № 4131/ІПК/99-00-07-05-02-06.

LIGA ZAKON дарує щедрі подарунки до свого 30-річчя! Тільки до 25 листопада листопаді, замовляючи ІТ-платформу LIGA360 для управління інформацію й ризиками - ви отримаєте вдвічі нижчу ціну й вдвічі більше користувачів. Замовте спеціальну пропозицію, та зробіть свій бізнес ефективним на 360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини