Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцю на загальній системі оподаткування списують заборгованість – що з оподаткуванням

Реклама

Сума списаної юридичною особою заборгованості на користь підприємця на загальній системі оподаткування, за якою минув строк позовної давності, є доходом такого підприємця. Юридична особа суму списаної заборгованості на користь фізичної особи - підприємця відображає у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку сум доходу. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Запорізькій області.

Податківці вказують, що об'єктом оподаткування підприємців на загальній системі оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такого підприємця (п. 177.2 ПКУ).

Відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб дохід, виплачений самозайнятій особі відображається у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку сум доходу під ознакою доходу «157».

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. До 25 листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командне рішення LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини