Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС проводить документальні позапланові перевірки за зверненнями платників податків

Реклама

Підстави, за наявності яких проводять документальну позапланову перевірку, нагадали в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Треба враховувати, що обмеження у підставах для проведення перевірок платників податків, які визначені ПКУ, не поширюються на перевірки за зверненням платника податків (абз. 1 п. 78.2 ПКУ).

Керівник (його заступник або уповноважена особа) органу ДПС приймає рішення про документальну позапланову перевірку, яке оформлюють наказом (абз. 1 п. 78.4 ПКУ).

Тому на підставі поданої заяви платника податків про проведення перевірки після прийняття рішення керівника органу ДПС проводять документальну позапланову перевірку.

Проте органам ДПС заборонено проводити документальні позапланові перевірки, які передбачені пп. 78.1.1, 78.1.4, 78.1.8 ПКУ, якщо питання, які є предметом такої перевірки, були охоплені під час попередніх перевірок платника податків (абз. 2 п. 78.2 ПКУ).

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Тільки до 25 листопада отримайте спеціальну пропозицію на корпоративне рішення LIGA360 до 30-річчя LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини