Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 26 листопада ФОПи повинні вести облік товарних запасів за новими правилами

Реклама

Ми вже повідомляли, що наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 р. № 496 затверджено Порядок, який визначає правила ведення обліку товарних запасів. Він поширюється на фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до Закону про РРО зобов'язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об'єкті) такого ФОП.

Відповідно до п. 3 Наказу № 496, він набирає чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування. Оскільки цей акт було опубліковано в «Офіційному віснику» від 16.11.2021 р. №87, то він набере чинності з 26 листопада 2021 року.

Більш детально про цей Порядок ми розповідали у своєму повідомленні. Нагадаємо лише, що облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід'ємною частиною такого обліку. При цьому заборонено продаж товарів, на які у місцях продажу таких товарів (господарських об'єктах) відсутні:

1) первинні документи, записи про які внесено до Форми обліку;

2) відповідні записи у Формі обліку про наявні первинні документи;

3) первинні документи і записи у Формі обліку про такі первинні документи.

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини