Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінмоніторинг вимагає підтвердити податкову амністію задекларованих коштів – який документ отримувати

Реклама

ДПС відповіла на питання, якими документами фізособа може підтвердити, що вона подала одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі - Декларацію), де задекларувала кошти на поточному рахунку в банку іноземної держави, та сплатила збір, для проходження фінмоніторингу у разі перерахування цих коштів на рахунок банку України.

Податківці з цього приводу лише констатують, що Декларацію подає безпосередньо декларант до ДПС в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розділом II ПКУ, та особливостей, встановлених цим підрозділом (пп. 6.2 п. 6 підрозділу 94 розділу XX ПК).

Водночас громадяни України можуть надіслати звернення, зокрема, до органів держвлади із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів.

Тому, аби отримати інформацію щодо поданої Декларації та суми сплаченого збору з одноразового декларування платник податків може звернутися до контролюючого органу із відповідною заявою, відповідь на яку буде надана у порядку та строки, визначені діючим законодавством.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 134.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Перевіряйте інформацію про юридичних та фізичних осіб у рішенні LIGA360:Підприємець. Дані ЄДР, публічні кошти, перевірки держорганів, банкрутство, судові рішення, ризики у співпраці. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини