Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата за товар за допомогою "Інтернет-банкінгу" не виключає обов’язок надати фіскальний чек – ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у Чернівецькій області пояснили, коли видати електронний розрахунковий документ у разі оплати за товар за допомогою "Інтернет-банкінгу".

Якщо місце розрахунків визначити неможливо (наприклад надання дистанційної послуги або доступу до Інтернет-ресурсу), то застосовувати РРО та/або ПРРО необов'язково. У інших випадках, при безпосередньому отриманні споживачем товарів чи послуг від постачальника, у тому числі замовлених та сплачених через Інтернет-банкінг та із застосуванням Інтернет-еквайрингу, продавець (постачальник) зобов'язаний застосувати РРО та/або ПРРО на загальних підставах.

При доставці товару поштою на умовах передоплати із застосуванням банківського сервісу "Інтернет-банкінг", суб'єкт господарювання повинен укласти в поштове відправлення розрахунковий документ установленої законодавством форми і змісту на повну суму операції, що підтверджує факт купівлі-продажу товарів. Роздруківка розрахункового документа проводиться на підставі виписки з фінансової установи.

Якщо доставляють товар поштою на умовах післяплати, то в момент отримання товару на поштовому відділенні покупець через сервіс "Інтернет-банкінг" вносить кошти на банківський рахунок продавця, а суб'єкт господарювання повинен укласти в поштове відправлення розрахунковий документ з використанням режиму попереднього програмування "погашення кредиту".

У разі доставки товару за допомогою кур'єрської служби на умовах передоплати із застосуванням сервісу "інтернет-банкінг", аналогічно, як у разі доставки товару поштою: продавець при продажу товарів повинен забезпечити доставку покупцю раніше роздрукованого розрахункового документа (чеку) разом із придбаним товаром та відповідним чином оформленим гарантійним талоном.

Якщо доставляє товар кур'єрська служба за умови післяплати, то розрахунковий документ (чек) покупцю може бути надісланий в електроннiй формi.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

День грандіозних знижок у ЛІГА:ЗАКОН. Тільки у Black Friday, ми надаємо до -50% на рішення LIGA360. Заповніть заявку, щоб першими отримати свою акційну пропозицію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини