Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на негативні наслідки неподання Звіту про добровільно сплачений ЄСВ

Реклама

Фізособи, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, формують та подають самі за себе Звіт про суми добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті, та суми доплати упродовж 30 календарних днів після закінчення строків дії договору.

Відповідна норма закріплена у п. 6 розділу ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

Звітний період -термін дії договору, а якщо договором про добровільну участь передбачено одноразову сплату особою ЄСВ за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року), - період, за який одноразово сплачено ЄСВ за попередні періоди.

Водночас в законодавстві не передбачено відповідальності до фізособи, яка уклала договір про добровільну сплату ЄСВ, але не подала (несвоєчасно подала, подала за невстановленою формою) Звіт.

Проте треба зважати, що фізособа, яка уклала договір про добровільну сплату ЄСВ, але не подала Звіт, втрачає право на допомогу при настанні страхового випадку, який визначений в укладеному договорі.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Львівській області.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини