Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зробила оголошення для ФОП – спрощенців щодо застосування РРО з 1 січня 2022 року

Реклама

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої групи відповідно до положень ПКУ звільнені від обов'язку застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні господарської діяльності. Тобто зазначена категорія ФОП, яка здійснює виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадить господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовує працю найманих осіб, з 01 січня 2022 року не застосовує РРО/ПРРО та не веде облік товарних запасів. Про нагадує пресслужба Державної податкової служби України.

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп згідно з вимогами ПКУ з 01 січня 2022 року зобов'язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

При цьому ФОП - платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов'язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог Порядку №496.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

У ДПС звертають увагу платників податків, що Постановою №1359 внесено зміни до Постанови №1336, які визначають, що підприємці - платники єдиного податку, що провадять роздрібну торгівлю на території села мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, крім випадків:

  • роздрібної торгівлі в торгівельних об'єктах, в яких здійснюється також торгівля підакцизними товарами;

  • дистанційної торгівлі, зокрема, торгівлі через Інтернет;

  • прийняття рішень сільськими радами та радами ОТГ про обов'язкове застосування на території села РРО/ПРРО.

Більш детально про цю новацію - в нашій публікації.

Як бухгалтеру першим отримати інформацію у Новому Році? Усі нововведення та аналітику надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини