Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдиноподатник звітує для призначення пенсії, подаючи довідковий Додаток 1

19 січня 2022, 17:45
3863
0
Реклама

Який період (місяць, квартал, півріччя чи рік) обирається у вікні "період" при створенні в Електронному кабінеті Податкової декларації платника єдиного податку - ФОП з типом "Звітна" як "Довідково" з Додатком 1, що подається для призначення пенсії? Відповідь податківців - у такому разі обирається місяць, у якому звітність формується (подається).

Платники можуть виправити грошові показники, суми нарахованого єдиного внеску та реквізити, у разі виправлення самостійно виявлених помилок шляхом подання Додатка 1 у складі Декларації з типом "Уточнююча" (див. роз'яснення з категорії 107.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)).

У часи дії Д5 виправити помилки по ЄСВ самостійно було неможливо - лише на підставі акта документальної перевірки (див. роз'яснення з категорії 201.06.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)).

При цьому, формувати Додаток 1 у складі декларації платника ЄП - ФОП з типом "Уточнююча", яка подається у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок у раніше поданій Декларації, якщо такі помилки не впливають на раніше задекларовані у Додатку 1 грошові показники, суми нарахованого ЄВ та реквізити не потрібно.

Також радимо матеріал "Звітність із ЄСВ для ФОП - платника єдиного податку ІІІ групи" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Джерело: роз'яснення з категорії 107.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини