Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акцизні марки для неігристих вин та тестових зразків алкоголю скасовані із 1 січня

Реклама

Починаючи із 1 січня 2022 року скасували акцизні марки для звичайних (неігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв. Норма закріплена у Законі № 1914- повідомляє Головне управління ДПС у Тернопільській області.

В результаті розширено перелік товарів, які не підлягають маркуванню акцизними марками, тестовими зразками алкогольних напоїв та натуральними винами, без додавання спирту, міцність яких не перевищує 15%.

Мова йде про звичайні (неігристі) вина та зброджені напої, фактична міцність яких вище 1,2% об'ємних одиниць етилового спирту, але не вище за 15%, але за умови, що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має ферментне походження.

Сюди ж потрапили тестові зразки алкогольних напоїв, які не призначені для роздрібного продажу та ввозяться суб'єктами господарювання, котрі мають ліцензії на право гуртової торгівлі відповідною продукцією, для досліджень або випробувань, але не більше 3 л кожного виробу.

Під дослідженнями та випробуваннями мають на увазі калібрування лабораторного обладнання, проведення дегустацій, вивчення фізико-хімічних показників, дизайну.

Однак не йдеться про скасування сплати акцизного податку, а лише про те, що у виробників відпадає необхідність замовляти та закуповувати марки акцизного податку і клеїти їх на вироблену продукцію.

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій містить платформа LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини